Zamieszczone przez Piotrus
Lato się zbliża czas więc klimę naprawić...
Zwiń
X
-
Gość
Tagi: Brak
-
AWARIA!
Jakoś tak wczesną jesienią zauważyłem, że cos mi klimka szwankuje, ustawiam ją na hi a tu dupa....ciepełko. Po sprawdzeniu szczelności całej instalacji okazało się, że ...parownik jest nieszczelny czyli... wimar zalecił wymianę. Nie chce mi się go wymieniać bo cholernik kosztuje sporo a podobnież są szpece którzy te ustrojstwo spawają. Może znacie takowych?...do lata tuż tuż
-
[ Dodano: Wto 22 Mar, 05 10:07 ]
Zamieszczone przez MiKruSKiedys bardzo dobry warsztat od klim byl przy Gorczewskiej po prawej stronie jadac w strone Bemowa.
Mniej wiecej za Wola Parkiem - przynajmniej kiedys tam byli, a teraz to nie wiem.
Serwis klimatyzacji
Górczewska 146
Warszawa
664-98-78
Pn-Pi: 9-17
Przykładowa cena:
Odkażanie klimatyzacji + konserwacja: 180 netto (205 brutto)Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
Re: Lato się zbliża czas więc klimę naprawić...
Zamieszczone przez EmilJakoś tak wczesną jesienią zauważyłem, że cos mi klimka szwankuje, ustawiam ją na hi a tu dupa....ciepełko. Po sprawdzeniu szczelności całej instalacji okazało się, że ...parownik jest nieszczelny czyli... wimar zalecił wymianę. Nie chce mi się go wymieniać bo cholernik kosztuje sporo a podobnież są szpece którzy te ustrojstwo spawają. Może znacie takowych?...do lata tuż tuż
pzdr/s
Komentarz
-
-
W temacie klimy pytanie?
Po 3 latach użytkowania, po uruchomieniu klimy (manual) pojawia się nieciekawy zapach. Mam świadomość, że skraplająca się woda w parowniku jest doskonałą pożywką dla grzybków co w konsekwencji może dać taki efekt. ASO proponuje odkażenie. Cena kształtowała się ok 200 zł. Wydaje mi się, że nie jest to zabieg skomplikowany i kosztowny. Widziałem kiedyś spraye (50 zł) którymi można wykonać to samodzielnie. Czy ktoś z kolegów robił coś w tym temacie. Jeżeli tak, to jaki specyfik proponujecie i czy rzeczywiście można to zrobić samodzielnie.
Proszę o wskazówki co i jak.
Pozdrawiam serdecznieOII ambientna sztuka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacqASO proponuje odkażenie. Cena kształtowała się ok 200 zł. Wydaje mi się, że nie jest to zabieg skomplikowany i kosztowny. Widziałem kiedyś spraye (50 zł) którymi można wykonać to samodzielnie. Czy ktoś z kolegów robił coś w tym temacie. Jeżeli tak, to jaki specyfik proponujecie i czy rzeczywiście można to zrobić samodzielnie.
Proszę o wskazówki co i jak.
Komentarz
-
-
AWARIA!
Sam bylem w KLIMA-CAR (Mysiadlo pod Warszawą) 2 lata temu i szczerze mówiąc facet sobie nieprzyzwoicie drogo ceni swoje uslugi. Do dzis pamietam, ze za standardowy serwis w 2 letnim samochodzie (po raz pierwszy wykonywany serwis) to byl koszt ponad 300pln plus filtr przeciwpylkowy :cry:
Komentarz
-
Zamieszczone przez SamiecMozna samodzielnie wlasnie sprejem ,tylko nie znam nazwy. :roll: Mi w ASO odgrzybiali rok temu za 70zł. Ale pomoglo na krotko (2-3 miechi) ,albo spier... cos ,albo dlatego ze przy odgrzybianiu nie wymienilem filtra pylkowego - mialem go juz 15kkm :?
Komentarz
-
Komentarz